Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013

Simple Healthy Tip 1#
Γεια σας κορίτσια (και αγόρια)! Σε αυτές τις αναρτήσεις.. θα αναφέρουμε απλές συμβουλές υγείας, οι οποίες είναι πάρα πολύ απλές και οικονομικές, αλλά μπορεί να μην τις έχουμε σκεφτεί ή ακούσει! Αν έχετε και εσείς τέτοιες πολύτιμες  συμβουλές μοιραστείτε τα μαζί μας στα σχόλια! 


Simple Healthy Tip 1#


Πες όχι στο Βούτυρο και ναι.. στο Αβοκάντο!

Έχετε σκεφτεί πόσες εναλλακτικές υπάρχουν για να αντικαταστήσετε το παχυντικό βούτυρο, όταν μαγειρεύετε ή ψήνετε; Πολλές είναι η αλήθεια, αλλά το αβοκάντο μοιάζει να είναι η ιδανική επιλογή
Το αβοκάντο, είναι μια καλή πηγή βιταμινών, μεταλλικών ιχνοστοιχείων και μιας σειράς άλλων φυτικών θρεπτικών συστατικών.

Και δεν τελειώσαμε εδώ... Τα αβοκάντο είναι εκ φύσεως πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα - δύο είδη «καλών» λιπών, τα οποία πιστεύεται ότι έχουν καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες. Νέες μελέτες εξ άλλου υποδηλώνουν ότι τα φρούτα αυτά μπορεί να βοηθούν τον οργανισμό να απορροφά και να αξιοποιεί πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως τα καρωτινοειδή.

Όπως εξηγεί η Αμερικανική Διαιτητική Εταιρεία (ADA), τα καρωτινοειδή είναι πανίσχυρες αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου (μία ομάδα έντονα δραστικών χημικών ουσιών, οι οποίες προκαλούν βλάβες στα κύτταρα), αλλά και στην απόκτηση υγιούς οράσεως.


                          

Πηγές: 0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...