Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Γυμνάσου χορεύοντας
Θέλεις να βελτιώσεις τις χορευτικές σου ικανότητες και παράλληλα να γυμνάσεις το σώμα σου;
Το παρακάτω πρόγραμμα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου! Κι αυτό γιατί είναι βασισμένο σε κινήσεις χορού. Ακολούθησέ το και δες τον εαυτό σου να μεταμορφώνεται σε... prima ballerina!Plies
Γυμνάζει: γλουτούς, γάμπες, κοιλιά, τετρακέφαλους

Αρχική θέση (1): Στάσου όρθια με τα πόδια ανοιχτά, στο άνοιγμα των ώμων. Φρόντισε οι μύτες των δαχτύλων των πελμάτων να «κοιτούν» προς τα έξω. Σφίξε τους κοιλιακούς σου και πιάσε και με τα δύο χέρια την πλάτη μιας καρέκλας, για να έχεις καλύτερη ισορροπία.
Θέση 2: Λύγισε τα γόνατα σου έτσι ώστε να εκτελέσεις βαθύ κάθισμα. Φρόντισε τα γόνατα να βρίσκονται ακριβώς πάνω από τις μύτες των ποδιών.
Θέση 3: Στην τελευταία επανάληψη μείνε σε βαθύ κάθισμα και κάνε μικρές επαναλήψεις έχοντας τα πέλματα σηκωμένα στις μύτες. Εκτέλεσε 15 επαναλήψεις διατηρώντας - σε όλη τη διάρκεια της άσκησης- τη σπονδυλική σου στήλη σε ευθεία γραμμή.

Tendus
Γυμνάζει: γάμπες, γλουτούς, κοιλιά, τετρακέφαλους


Αρχική θέση (1): Στάσου όρθια ακουμπώντας το ένα χέρι στην καρέκλα, τα πόδια να είναι κλειστά, οι φτέρνες ενωμένες και το άλλο χέρι «ανοιχτό» στο πλάι.
Θέση 2: Σήκωσε το δεξί πόδι λίγο πάνω από το έδαφος προς τα μπρος. Επανάλαβε 15 φορές. Στην τελευταία επανάληψη τέντωσε το πόδι όσο πιο μακριά μπορείς. Μείνε στη θέση αυτή και μέτρα 15 φορές. Επίστρεψε στην αρχική θέση.
Θέση 3: Σηκώνεις το πόδι στο πλάι. Επαναλαμβάνεις 15 φορές. Στην τελευταία επανάληψη κρατάς το πόδι τεντωμένο όσο πιο μακριά μπορείς. Μένεις και μετράς 15 φορές. Επιστρέφεις στην αρχική θέση.
Θέση 4: Σηκώνεις το πόδι προς τα πίσω. Επαναλαμβάνεις 15 φορές. Στην τελευταία επανάληψη τεντώνεις το πόδι μακριά και μετράς 15 φορές.

Atittude
Γυμνάζει: ραχιαίους, τετρακέφαλους, γλουτούς, κοιλιά


Αρχική θέση (1): Στάσου όρθια με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά. Ακούμπησε τα χέρια σου στην πλάτη της καρέκλα για να ισορροπείς πιο εύκολα. Το πάνω μέρος του σώματός σου πρέπει να σχηματίζει γωνία με τα πόδια.
Θέση 2: Σήκωσε το ένα πόδι στην ευθεία του σώματος λυγίζοντας την ίδια στιγμή το πόδι που σε στηρίζει. Επαναλαμβάνεις 15 φορές. Στην τελευταία επανάληψη, φρόντισε να μείνεις στην τελική θέση μετρώντας 15 μικρές επαναλήψεις. Επίστρεψε στην αρχική θέση και επανάλαβε με το άλλο πόδι.

Back and forward
Γυμνάζει: πλάτη, ώμους, ραχιαίους, γλουτούς, τετρακέφαλουςΑρχική θέση (1):
Στάσου με τα πόδια ανοιχτά και τα δάχτυλα να κοιτούν προς τα έξω. Τα γόνατά σου πρέπει να είναι λυγισμένα και τα χέρια σου ανοιχτά στο πλάι.
Θέση 2: Φέρε τα χέρια πάνω από το κεφάλι και λύγισε τα γόνατά σου έτσι ώστε οι μηροί να έρθουν σχεδόν παράλληλα με το έδαφος. Επανάλαβε15 φορές.
Θέση 3: Μεταφέρεις το βάρος του σώματος μπροστά ώστε το στήθος σου να είναι όσο το δυνατόν παράλληλο στο έδαφος, διατηρώντας πάντα τη σπονδυλική στήλη σε ευθεία γραμμή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...