Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

9 κανόνες υγείας

Κάντε ένα νέο ξεκίνημα, και αλλάξτε διάθεση και τρόπο ζωής.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν:1. Να είστε πολύ συγκεκριμένες/νοι. Μην επιθυμείτε απλά κάτι. Βάλτε συγκεκριμένους στόχους και πάρτε μέτρα για να τους πετύχετε.
2. Φροντίστε να ξεκουράζεστε. Έρευνες δείχνουν την ορμονική επίδραση της έλλειψης ύπνου στην αύξηση της όρεξης για γλυκά και αμυλούχα τρόφιμα (οδηγώντας στην υπερφαγία).
3. Συγχωρήστε τον εαυτό σας. Είναι ανθρώπινο να κάνετε λάθη. Όσοι συγχωρούν τον εαυτό τους μετά από κάποιο λάθος (π.χ. ανθυγιεινό γεύμα) και ξαναμπαίνουν στο σωστό δρόμο, πετυχαίνουν πιο συχνά το στόχο τους.
4. Βάλτε προτεραιότητες. Κάντε λίστα με συγκεκριμένες συνήθειες που θέλετε να αλλάξετε. Επιλέξτε μία ως τη σημαντικότερη. Μην προχωρήσετε στη δεύτερη μέχρι να καταφέρετε την πρώτη.
5. Χαλαρώστε... υγιεινά. Τα απογεύματα αντί για ένα ποτό ή ένα γλυκό, χαλαρώστε με ένα φλιτζάνι τσάι ή κάντε ένα περίπατο.
6. Βάλτε λιγότερα στο πιάτο σας. Έρευνες δείχνουν ότι χρησιμοποιώντας μικρότερο πιάτο, βάζοντας λιγότερο φαγητό σε κάθε μπουκιά και τρώγοντας πιο αργά αυξάνεται η γευστική απόλαυση.
7. Τρώτε όταν... τρώτε. Αποφύγετε τις πολλαπλές ταυτόχρονες δραστηριότητες, όσο τρώτε. Καθίστε στο τραπέζι και απολαύστε το κάθε γεύμα σας.
8. Ξεγελάστε την επιθυμία σας. Όταν σας έρθει επιθυμία για ένα μη υγιεινό τρόφιμο μασήστε τσίχλα με έντονη γεύση (π.χ. μέντας), βουρτσίστε τα δόντια σας, πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό ή ένα φλιτζάνι τσάι. Περιμένετε 20'-30'. Αν η επιθυμία παραμένει, φάτε μια μικρή ποσότητα.
9. Βάλτε όρια. Η στιγμή να σταματήσετε να τρώτε είναι όταν φτάσετε στο "5" σε μια κλίμακα πείνας από 1-10, όπου το 1 είναι μεγάλη αίσθηση πείνας και στο 10 πονάει το στομάχι!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...